סולם ה – PH : זהו סולם המבטא מדד רמות חומציות ובסיסיות של חומרים שונים.
סולם הPH נמדד בכך שמי שתייה טהורים ללא תוספים כלשהם מחושבים כמדד 7 בסולם הPH אשר הינו מדד ניטרלי,
כל חומר בסיס מהמים נמדד בין 7 ל-14 בסולם הPH ואילו כל חומר חומצי מהמים נמדד בין 0 ל-7 בסולם הPH.
על מנת שגופנו יהיה בריא ויתפקד כראוי, הוא חייב לשמור על רמת PH גבולית מאוד בזרם הדם, בין ערכי PH של 7.34 ל-7.45,
יציאה מאיזון רמת PH זו, בין אם נמוכה יותר ובין אם גבוהה יותר, מסכנת חיים.
לאורך השנים נתברר כי האוכל שאנו אוכלים משפיע במקצת על רמות הPH בגוף ובדם והוא יוצר העלאה או ירידה מעטה ברמות הPH.
ההמלצה הרווחת כיום, הינה לאכול מזונות אשר רמת הPH שלהם גבוהה ולהפחית במזונות שרמת הPH שלהם נמוכה.
לדוגמא, מיצי הקיבה חומציים ביותר ונמדדים בסולם הPH ברמה של 2 בערך.
על מנת לא להגיע למצב של חמצת מטבולית כרונית קלה אשר עלולה לפגוע עם השנים ברקמות ובתפקוד הגוף, מומלץ להכניס
לתוך התפריט היומיומי כמה שיותר מזונות יוצרי בסיס אשר רמת הPH שלהם גבוהה מ7.
בהצלחה, הרבה בריאות בע"ה !