כל מזון שאנחנו אוכלים ומכניסים לתוך גופנו נחשב כתרופה, הוא יוצר תהליכים ביוכימיים בגופנו.
מטרת האינדקס להשוות בין המאכלים הנפוצים ביומיום ומהירות עליית הסוכר בדם לאחר אכילתן בהשוואה לגלוקוז.
חלק מן המזונות מעלים במהירות רמות סוכר בדם וחלקן להיפך.
מזונות בעלות אינדקס גליקמי נמוך גורמים לעליה הדרגתית ואיטית ברמות הסוכר בדם ואילו מזונות בעלות אינדקס גליקמי גבוה גורמים לעליה חדה ומהירה ברמות הסוכר ובעקבות כך האינסולין בדם.
למותר לציין שמזונות בעלות אינדקס גליקמי גבוה, הינם גורם סיכון בריאותי לכל האוכלוסייה ובפרט לאנשים בעלי עודף משקל, אנשים שאינם עוסקים בפעילות גופנית ואנשים החולים בסוכרת.
המדד הגליקמי מחולק לשלוש רמות :
רמה נמוכה (מתחת ל55 ביחס לגלוקוז)
רמה בינונית (בין 56 ל-69 ביחס לגלוקוז)
רמה גבוהה (מעל 70 ביחס לגלוקוז) כאשר גלוקוז נמדד כ-100.
לאור כל זאת, מומלץ לשלב ככל היותר מזונות בעלות אינדקס גליקמי נמוך ובינוני ולהוציא ככל שניתן מזונות בעלות אינדקס גליקמי גבוה.
הרבה בריאות בע"ה !